27 Kasım 2021 Cumartesi

Uçurum Zamanı (Bozbalık Üçlemesi 2) - Mert Ofluoğlu


Mert'i Kafa Dergi blogundan tanıyoruz, son derece üretken bir arkadaşımız. Mert'in 2015 yılında çıkan ilk kitabı Ters Düz 'ü şu yazımda tanıtmıştım. Uçurum Zamanı'nda macera devam ediyor. İlk romanda kahramanımız Ece Duman, kayıp babasının izini bulmak için İstanbul'dan Trabzon 'un Bozbalık köyüne gelmişti. Ancak Kalandar gecesi yaşananlar Ece ve kardeşlerini yepyeni bir maceraya sürüklemişti.

Uçurum Zamanı,  Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık'tan çıkmış, 389 sayfa. Ece bu romanda bir taraftan Bozbalık 'ta kardeşleri ile kurduğu yeni yaşamına alışmaya çalışıyor,  bir taraftan gizemli mesajların sırrını araştırıyor,  bir taraftan da kalbindeki gerçek aşkı arıyor.

Mert yine Trabzon'un eşsiz güzelliğini, yaşam tarzını, (hamofta reçeli, kuymak, laz böreği -ama ılık muhallebili:))- gibi) kendine özgü tatlarını arka plana yerleştirip okuruna her sayfasını merakla çevirttiği heyecanlı ama aynı zamanda psikolojik yönü de olan harika bir romana imza atmış. Samimiyetle bunun iyi yazılmış bir roman olduğunu söyleyebilirim. Açıkçası Mert'in yayınevi bulmakta sıkıntı yaşamasını çok üzücü buluyorum, yine de eserinin okurla buluşabilmesi güzel. İnşallah bundan sonraki eserlerinde her şey daha kolay olur.

Mert'in kitabı üzerinde titizlikle çalıştığı görülüyor, hiçbir yazım hatası vs. yok; ayrıca kitabın başındaki teşekkür notuna bayıldım, ne kadar sıcak ve içten yazılmış:)

Kitaptaki tasvirler, doğa çok hoşuma gitti, Polen Kafe'ye gidip Madam Nino ile laflamak istedim:) Ece'nin kimi seçeceğini ve telefon tacizcisinin kim olduğunu merak ettim. Kısacası 400 sayfaya yakın roman su gibi aktı...

Sevgili arkadaşımız Mert'i yürekten tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bakalım Bozbalık Üçlemesi'nin üçüncü kitabı ne zaman çıkacak; merakla bekliyoruz:) Bu güzel romanı size de tavsiye eder, keyifli okumalar dilerim:)





18 yorum:

  1. Güzel bir tanıtım olmuş, merak uyandırıcı. Kapak da güzelmiş. Yayınevi bulamamak üzücü gerçekten. Ünlü olmadıkça ciddiye alan yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef öyle Duygu'cum, nice başarılı yazarın değeri bilinmiyor, çok teşekkür ederim yorumuna:)

      Sil
  2. ne güzel anlatmışsın tatlımmm:)

    YanıtlaSil
  3. Ya hiç duymadım, bakacağım, teşekkürler haber verdiğin için

    YanıtlaSil
  4. Üçlemeyi gerçekten merak ettim, anlatmanıza bakarak Türkiye'ye gittiğimde almak istiyorum, tabi önce ıkisini sonra da sonuncuyu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceğinizi tahmin ediyorum, çok teşekkür ederim yorumunuza, keyifli okumalar:)

      Sil
  5. Mert'i tebrik ederiz,güzel kitap..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler yorumunuza Ertuğrul Bey:)

      Sil
  6. Okuyucusu bol olsun. Umarım çok başarılı olur :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Şule’cim çok teşekkür ederim güzel yorumuna:)

      Sil
  7. güzel yazmıştır tabii, ilk kitapta favorim ece idi, onun başına bişey gelmesin, mutlu olsun hep :) tatlı tanıtmışsın :) ben de pandemiden sonra okuycam bütün arkadaşlarımın kitaplarını, mart 2020 den beri kitapçılar kitap almıyorum, eve kargo da getirtmiyorum, artık seneye yaza belki işallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ece esas kızımız tabii ki:) valla bravo Deepcim en doğrusu... çok teşekkür ederim güzel yorumuna:)

      Sil
  8. Ama ben bu güzel yazınızı yeni görüyorum, sanırım yeni kitabıma dair ilk okur yazısı sizden gelmiş oldu... Çok teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleyse çok sevindim Mert’cim, uğurlu gelsin inşallah, çok naziksin çok teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  9. "Ucurum Zamani"ni yeni okumuş biri olarak yorumlariniza aynen katiliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevindim, çok teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...