28 Ağustos 2023 Pazartesi

Karar Ver, Planla, Harekete Geç - Ayça Karaman

 


Timaş Yayınları'ndan 2022'de çıkan kitabımız 163 sayfa. İnstagramda görüp almıştım bu kitabı. Yazarımız Boğaziçi 
Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nden mezunmuş, 2013'ten beri aynı okulda öğretim görevlisiymiş.

Hemen itiraf edeyim, kitabı bitirmedim (utanan emoji:)) Kitabımız 7 bölümden oluşuyor. İlk bölümlerde yazar kitaptan ve kendi yola çıkış hikayesinden bahsediyor. Üçüncü bölüm "hayatımızı değiştirmek neden bu kadar zor?", dördüncü bölüm "nereden başlamalıyım?", beşinci bölüm "Başkalarının tavsiyeleri bizim işimize neden yaramaz?", altıncı bölüm "Değişim yolları" (90 sayfalık bu bölüm kitabın özünü oluşturuyor; bu bölüm 5 kısımdan oluşuyor; neyi değiştirmek istediğine karar ver, düşüncelerini akıllıca seç, hayatını düzenle, etkili planlar yap, harekete geç), son bölüm de "iyi gidiyorsun, yürümeye devam et".

Kitabı beğendim, özellikle uygulama odaklı olan altıncı bölümde alıştırmalar ve pratik öneriler olması güzel. Konuyla ilgilenenlere önerebileceğim bir kitap, keyifli okumalar dilerim:)


20 Ağustos 2023 Pazar

Okuyamıyordum....

 

Valla yaz sıcakları mı desem, hayattaki dalgalanmalar mı desem bilmiyorum ama okuyamıyorum son zamanlarda, hatta son zamanlardan da fazla, sondan biraz önceki zamanlarda da okuyamıyordum :)))

 

Şöyle ki, şu an sorsanız beş kitap okuyorum; birinden 50 sayfa okunmuş konmuş kenara, diğerinden 120 sayfa okumuş konmuş kenara, öbürkünden 85 sayfa okunmuş konmuş kenara… diye devam ediyor. Ben mi çok kafamı veremedigim için keyif alamıyorum yoksa hep tırt kitaplara mı denk geldim bilmiyorum. Neyse sırayla hepsini bitireceğiz inşallah.. Yalnız kitap almaktan yine geri kalmıyorum, ne kadar almayacağım almayacağım desem de ayda bir alıyorum yine en az;)

 

Madem okuduğum (okuyamadığım yani) kitabı yazamıyorum ama sizden de ayrı kalamıyorum, öyleyse buyrunuz hobilerden gidelim…






Son zamanlarda instagrama yüklediğim çalışmalardan bir kaçı bunlardı. Ve tabi ki sadece siz değerli blog okurlarım için henüz oraya eklemediğim bir çalışmam da aşağıda..:)


Bu resmi arkadaşım tatilde çekmiş, çok hoşuma gitti:) Umarım beğenmişsinizdir, iyi haftalar:)





8 Ağustos 2023 Salı

Komşu Kapanı - Mark Edwards

 

Temmuz 2019'da Epsilon Yayınları'ndan çıkan 296 sayfalık romanı Müge Hestbaek çevirmiş. Yazarımız 1970 İngiltere doğumlu (ve tam da tahmin ettiğim gibi, bu tür gizem-gerilim romanları yazmak için oldukça ideal bir burç olan akrep burcuna mensup:)). Yazarın ilk eseri olan romanın orijinal ismi "saksağanlar" ; daha önce başka yerlerde okuduğum kadarıyla İngiltere'de saksağanlar uğursuz kabul ediliyor ve saksağan gören kişi onun lanetini çekmemek için gayet kibar bir şekilde ve ciddiyetle "nasılsınız bay saksağan? umarım aileniz de iyidir," vs gibi şeyler söylüyor...

Gelelim romanımızın konusuna; Jamie ve Kristy genç ve birbirlerini çok seven bir çifttir, ilişkileri ciddiyet yolunda ilerlerken büyük bir hevesle birikimlerini birleştirerek çok beğendikleri bir ev satın alırlar. Evleri 4-5 dairelik mütevazi bir apartmandadır. Binadaki komşuları sempatik insanlar gibi gelir başta. Özellikle tam altlarında oturmakta olan Chris ve Lucy; Lucy Kristy gibi hemşiredir, Chris de Jamie gibi yazılım sektöründe çalışmaktadır. Ortak tarafları çok olan iki çift arkadaşlık etmeye başlar. Ancak Chris ve Lucy'de garip bir şeyler vardır... Çok geçmeden Jamie ve Kristy kötü şeyler yaşamaya başlarlar, olayların sorumlusu ise Chris ve Lucy gibi gözükmektedir...

Kitabı çok beğendim, son sayfaya kadar sıkmadan, tempoyu hiç düşürmeden ilerliyoruz. Konu oldukça merak uyandırıcıydı, şu aralar okumakta zorlanan ben kısa sürede okudum bitirdim kitabı. Keşke yazarın  diğer kitapları da dilimize çevrilse. Bu arada yazar bu kitabını kendi yaşadığı olaylardan esinlenerek yazmış... Sürükleyici, heyecanlı bir şeyler okumak isteyenler kaçırmasın, keyifli okumalar:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...