17 Mart 2024 Pazar

Sakın Günlüğümü Okuma - Ayça Warner

 


Yazarımızı tanıyalım;

Ayça Erkır Warner, 1977 yılında Ankara’da doğdu. İngiltere’de Portsmouth Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünü bitirdikten sonra University of The Arts London’da Etkileşimli Multimedya üzerine master yaptı.

Birçok başarılı programın yapımcılığını üstlenen Warner, bir kanalın program müdürlüğü ve bir kültür merkezinin yönetimi görevlerini üstlendi. Çeşitli mecralarda makaleleri yayımlanan Warner’ın, bir çocuk oyunu sahnelendi. Sakın Günlüğümü Okuma yazarın ilk romanı. 

(Kaynak: https://221bdergi.com/sakin-gunlugumu-okuma-raflarda/)


Kitabımız 2021'de Karakarga Yayınları'ndan çıkmış, 319 sayfa, tür olarak polisiye denmiş ama ben polisiye diyemem, içinde her sebebi bilinmeyen ölüm olan kitaba polisiye denmez bence.

Ünlü iş adamı Bora Bilirhan'ın eşi Eda, hamileyken yaşadığı kaza sonucu hem bebeğini kaybetmiş hem de agorafobi geliştirerek eve kapanmıştı. Eşini sevmesine rağmen işkolikliği nedeniyle ona zaman ayıramayan Bora ise tüm dikkatini işine yöneltmişti. Bir gün Eda camdan düşüp hayatını kaybeder, ancak Eda'nın günlüğünü bulup okuyan Bora hem eşi ve evlilikleri hakkında pek çok şey öğrenir hem de eşinin ölümünün şaibeli olduğunu görür. Ve olaylar "hızla" gelişir...

Kısacası aradığımı bulamadığım bir kitap oldu... 





7 Mart 2024 Perşembe

Her Bir Sır - A. R. Torre

 

 

Uzun zamandan sonra (son 100 küsur sayfasını hızlı okuma teknikleri ile okumuş olsam da) bitirdiğim ilk kitap. Çok mu şahane? Değil. Alessandra Torre, daha önce pek çok roman yazmış. Martı Yayınları'ndan temmuz 2023'de çıkmış olan 350 sayfalık kitabımız Rabia Bayram tarafından çevrilmiş.

Romanımız goodreads 2021 okur seçimi ödülünü kazanmış. Arka kapakta "Tek isteği yüksek standartlarda bir hayat yaşamaktı. O hayat şimdilik bir başkasına aitti. Ama bu çok uzun sürmeyecekti," cümleleri ile kitabımız özetlenmiş. Bu arada kitabın kapağı çok anlamsız, konuyla ilgisiz, sadece kitabın ismiyle birleşince merak uyandırıcı oluyor. Kapak tassarımı orijinalinden aynen alınmış.

Gençlik günlerini geride bırakmış olan Neena hala çekici görünmek ve geldiği yerden çok daha iyi bir sosyal konuma ulaşabilmek için adeta tırmalamaktadır. Uzun zamandır kendisine taparcasına aşık Matt ile evlidir ama onu küçümsemektedir. Zengin bir adamı tavlayıp yüksek standartlara ulaşmayı hayal eder. Winthorpe Holding'in sahibi William Winthorpe müthiş servetinin üzerindeki kaymak misali yakışıklılığı ile ideal bir avdır. Ancak evlidir ve karısı Cat ile birbirlerine aşıktırlar. Ama bu Neena için önemsiz ve üstesinden gelinebilecek bir pürüzdür. Bir psikolog olan Neena, motivasyon koçu olarak kapağı Winthorpe'a atar. Kısa süre sonra William ve Cat'in oturduğu sitede, hem de onların tam yanındaki döküntü evi alırlar. Neena kafasında onu zafere götürecek planın adımlarını titizlikle uygularken Cat'in küçük bir pürüzden çok daha fazlası olduğunu fark eder. Kendi kurduğu oyunda kediyken bir anda fareye dönüştüğünü anladığında neler olacak ? Öğrenmek için okumanız gerekiyor :P 

Okumasanız bir şey kaybetmeyeceğiniz, tahmin etmesi kolay, dili hafif çerezlik bir kitap. 5,5tan 6. Keyifli okumalar dilerim:)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...