21 Mayıs 2014 Çarşamba
Çizgi roman: Usta ile Margarita
İnternette okuduğum kısa bilgilerden dolayı kabaca konunun şeytanın yardımcılarıyla birlikte Moskova’ya gelişi ve ortalığı karıştırması üzerine olduğunu biliyordum, Usta ile Margarita ismindeki Usta’nın şeytanı temsil ettiği, Margarita’nın ise içki ismi olarak geçtiğini düşünmüştüm. Oysa hiç öyle değilmiş :))
Kitabın bir başında bir de sonunda görülen Usta, İsa’nın çarmıha gerilmesinde payı olan Yaudiye Valisi Pontius Pilatus üzerine bir kitap yazmıştır, Margarita ise onun sevgilisidir. Bu arada Profesör Wolland ismiyle şeytan ve yardımcıları Moskova’da çeşitli olaylara sebep olurlar. Açıkçası bundan daha fazlasını anlatamıyorum. 128 sayfalık çizgi romanda anlatılan olaylara bana biraz karışık geldi, hem çoğu şeyin oldukça sürreal olmasından dolayı hem de belki kitaptaki her olayın yer darlığından çizgi romana aktarılamamasından dolayı olaylar kopuk ve anlaşılması zor geldi bana, doğrusu bu çizgi roman kitabını okuma isteği uyandırmadı bende. Ben romanın kendisini okumadan bu çizgi romanı okumanızı önermem, ancak belki kitabı okumuş olanlar çizgi romanından da keyif alabilirler. Çizimlerinin de hoş olduğunu söyeleyebilirim, keyifli okumalar:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bütün klasikleri böyle çizgi roman haline getirseler çok daha okumaya teşvik edici olur. Yoksa bugünün gençleri için bunları okumak bir kabus. Hak da veriyorum o yazılanla artık elektronik çağdaki dünyamız o kadar farklı ki. Bu güzel paylaşım için teşekkür.
YanıtlaSilSize katılıyorum Ilhan Bey, okumaya teşvik için güzel bir yol, üstelik begenenler sonra kitabın kendisini de okumak isteyecektir:)
Silay bunu biliyom okudum ama çızık romanını değil ay bunu da okuruum :)
YanıtlaSilromanını okumuş olduğun için çızık romanı senin daha çok hoşuna gidebilir:)
Sil