26 Ağustos 2019 Pazartesi

Ikigai; Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı - Héctor Garcia, Frances Miralles


Kidega'nın hediye kitabı olarak geldi İkigai (bu arada Kidega çok beğendiğim bir kitap satış sitesi, tavsiye ederim:)). Aralık 2017 3. baskısından okudum kitabı, çevirisini Meltem Uzun yapmış. Yazarlarımız 1968 ve 1981 doğumlu iki İspanyol. Japonya'da (özellikle de Okinawa Adası'nda) insanların daha uzun, sağlıklı ve mutlu yaşaması üzerine bir araştırma yaparak bu kitabı yazıyorlar. Ikigai sevdiğimiz, iyi olduğumuz, para kazandığımız şeyler ile dünyanın ihtiyaç duyduğu şeyin kesişimi. Aslında Ikigai konusu kitabın kapsamını karşılamayan bir sözcük, kitapta sağlıklı yaşam, egzersiz, beslenme gibi konular da var. Özellikle kitaptaki logoterapi konusu ilgimi çekti, kurucusu Yahudi toplama kamplarından sağ kurtulmayı başarmış ünlü bir psikiyatrist olan Victor Frankl. 171 sayfalık kitabı beğendim, kısaca konulara dikkatinizi çeken hoş, kolay okunan bir kitap. Keyifli okumalar:)

14 yorum:

  1. ne çok okundu bu kitap di mi, kapağı çok güzel ama bir türlü elim gitmedi benim, hoş gitse de sırada zirilyon adet okunması gerekenim varsa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de hediye gelmese çok niyetim yoktu Eylem'cim aynen katılıyorum:))

      Sil
  2. Kamptan sağ kurtulmuş ha? Belli ki mesleğinin de etkisiyle, buna dayanacak ruhsal ve fiziksel güce sahipmiş. Okumak isterim. Japonların uzun yaşaması hep dikkatimi çekiyordu zaten.
    Çok teşekkürler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Müjde Abla, Victor Frankl'ın da yaşadıklarını ve kuramını anlattığı kitapları var onları da merak ediyorum, çok teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  3. Merak ettiğim kitaplardan biri. Ara ara böyle blog paylaşımlarında görünce okumaya niyetleniyorum. Sonra araya başka kitaplar giriyor. Unutuyorum. Sizin blog yazınız sayesinde yeniden aa ben bunu okuyacaktım dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) umarım seversiniz kolay okunan, ilham verici bir kitap, yorumunza çok teşekkür ederim, keyifli okumalar:)

      Sil
  4. Bu kitap yakın zamanda çok popülerdi. Hediye etmelerine şaşırdım. Kidega'dan daha önce alışveriş yapmadım, aklımda olsun :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kİdega'da bazen kampanyalar oluyor Şule'cim şu bankanın kartıyla öderseniz indirim vs gibi bu da öyle kampanyalardan biriydi, ama çok memnun kaldım alışverişimden tavsiye ederim, sevgiler:)

      Sil
  5. Açıkçası kitap çok iyi vs ama beni hiç çekmedi. Kütüphanede falan denk gelirsem okurum ama özellikle almam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de hediye olmasa almayı düşünmüyordum doğrusu:) sanırım bu tip kitaplara doyduk artık:)

      Sil
  6. duydum kitabı okumadım ama severek okurum herhaldeee, frankl kitaplarını okudum, en önemli psikologlardan :) (psikolog, pisi, kedi doktoru hihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş bir kitap evet Frankl ben de okumak istiyorum :)) pisikologa gitmek istemeyenleri de "gel pisi pisikolog" diye çağırıyorlarmış hem de :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...