9 Aralık 2019 Pazartesi

Beastly - Alex Flinn




Birkaç yıl önce Beastly’nin aynı isimli filmini (2011- imdb:5,8) izleyip çok sevmiştim. O filme bakarken bir roman uyarlaması olduğunu görüp romanını okumak istedim. Mayıs 2011’de Pegasus Yayınları’ndan çıkan 312 sayfalık kitabımızı Sevinç Tezcan Yanar çevirmiş. Kitabımız modern bir “Güzel ve Çirkin” uyarlaması aslında. Kyle Kimgsbury, ünlü haber spikeri Roy Kingsbury’nin aşırı yakışıklı ve havalı oğludur. Özel Tuttle Koleji’ne gitmektedir ve okulun gözbebeğidir. Bir gün derste Kendra isimli bir kızla biraz atışır ve ona bir oyun oynamak ister. Ama bu oyun ona pahalıya patlar çünkü Kendra aslında bir cadıdır ve onu aslan, ayı ve insan karışımı bir hayvana dönüştürür. Gerisini biliyorsunuz zaten. Ama bu hikayede kör öğretmen Will ve Doğu Avrupalı hizmetçi Magda’nın da rolleri var. Gerçekten tatlı bir kitaptı. Rastlarsanız tavsiye ederim, masalların (veya bilindik başka hikayelerin) modern uyarlamalarını seviyorum. Cinder ve serisini duymuştum ama nedense pek okumak içimden gelmedi onu, başka tavsiyeniz var mı? :)


16 yorum:

  1. film roman uyarlama kitabı tanıtım için editöre teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. seversin çok ciciş, özellikle de filmi:)

      Sil
  3. Merhaba. Blogunuz oldukça dolu ve yararlı bilgiler barındırıyor.Emeğinize Sağlık.Eğer zaman ayırmak isterseniz,yeni açtığım bloga göz atıp takip ederseniz beni oldukça mutlu edersiniz.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok naziksiniz ben de takipteyim sevgiler:)

      Sil
  4. Eğer bu tarzı seviyorsan yine Cinder serisini önereceğim. Çok güzeldi. Her kitabını severek okudum. Bence ileride kesin dizisi yapılacak bir seri. Bir şans ver derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o seriyi biliyorum Şule'cim bakmak isterim çok teşekkür ederim yorumuna ve tavsiyene, sevgiler:)

      Sil
  5. beastly izliyom şimdi çok tatliş tişkirs :) izlemediysen, fantastik canavarlar, kayıp seslerin peşinde, 5 centimeters per second, çook tatlişleer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim Deepcim beğenmene sevindim... kayıp seslerin peşindde'yi izlemedim bir tek, ona bakayım, hepsi çok iyi cidden:) ben de Austenland'ı izledim sen önermiştin, çok iyiydi o da... bir de izlemediysen "something borrowed" favori aşk filmlerimden:)

      Sil
    2. hıhım piki. dünkü seçkimde beastly :)

      Sil
    3. gördüm, yine çok güzel filmler vardı..:)

      Sil
  6. Ya benim de aklımda bu, ancak henüz izleyemedim. :) Tekrar not aldım. :) Blog'daki son yazım ilginizi çekebilir, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi seyirler Mert'cim, yazın şahane olmuş gerçekten eline sağlık, yorumuna teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  7. Kitabı ve filmi ben de sevmiştim, Cinder serisini öneririm belki bundan bile güzel olabilir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cinder serisine bakayım o zaman, teşekkür ederim önerine, sevgiler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...