14 Aralık 2020 Pazartesi

Yeşilin Kızı Anne 2 - Lucy Maud Montogomery


Kısa bir süre önce Yeşilin Kızı Anne'i (Anne of Green Gables) okumuş ve çok beğenmiştim, bu da serinin ikinci kitabı (Anne of Avonlea). Ephesus Yayınları'ndan çıkan 386 sayfalık kitabı Çiğdem Köfüncü çevirmiş yine.

Anne bu bölümde Queens Academy'i bitirip öğretmen oluyor. Bir de Marilla'nın kuzeninin yetim kalan ikizleri Green Gables'a geliyor. İlk kitap kadar etkileyici gelmediyse de güzel bir kitaptı. Bu arada dün akşam da dizinin üçüncü sezonunun final bölümünü izledim, o da çok güzeldi:) Dizinin üçüncü sezonunu henüz izlememiş olanlar, mendillerinizi hazırlayın:)) İyi okumalar, keyifli seyirler:)



 


16 yorum:

  1. Aslında okumayı çok istiyorum bu seriyi ama dizisini izlediğim icin biraz kararsızım Eren. Yoksa kitap tasarımlarına bayıldım sırf onun icin bile almak istiyorum 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben ikisini eş zamanlı gibi okumuş-izlemiştim Gülşah'cım, özellikle ephesus yayınları'nın tasarımı şahane, bence de, sevgiler:)

      Sil
  2. Merhabalar :) Sıfırdan okumak için çok geç kaldım sanırım çünkü diziyi izledim. Bu serinin kapakları çok sevimli değil mi? İleride okumayı düşünebilirim umarım. Çok sevdiğimiz bir filmi, kitabı unutturan bir hap olsa da onu içip her zaman ilk sefermiş gibi okuyup izleyebilsek keşke :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, tamamen aynı değil aslında ama aynı tadı alırsınız bence:) dileğinize kesinlikle katılıyorum bu arada, çok teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  3. Merhaba yazılarınızı okudum ve çok beğendim. Bloğunuzu takipteyim. Sizide kendi bloğuma davet ediyorum davetimi kırmaz gelirseniz çok mutlu olurum :)

    Blog adresim: https://yusufakmann.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, hoş geldiniz, çok teşekkür ederim, ben de size iade-i ziyaret yaptım:))

      Sil
  4. Merhaba.Çok sevdiğim bir kitap oldu açıkçası önceden okumuştum. Paylaştığınızı görünce kitapta bulunan bir kaç kısmı yine okudum böyle hatırlamak güzel oluyor. Kitap güzel fakat dizisini tercih ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa ne güzel:) size katılıyorum, ben de dizisini tercih ederim, yorumunuza teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  5. yeni yılda okuyum garik barisi :)

    YanıtlaSil
  6. Kitap diziden daha hızlı ilerliyor sanki. 3 sezonda Anne daha üniversiteye yeni gidebilmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Şule'cım aynen kitap diziye göre çok hızlı ilerliyor:)

      Sil
  7. Seriyi izlemeyen / okumayan bir ben kaldım galiba. Denk geldiğim kadarı ile dizi güzele benziyor. Biri benim için indirse izlerim galiba. Tembellik zor zanaat :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) indirin bence tembelliğinizi bozduğunuza değecek bence, sevgileeer:)

      Sil
  8. heey zamanın olursa kelime oyunu dört ü okusanaaa, ama uzun, sonra da okuyabilirsin, bakalım sevcen mi, onu da uzun hikaye yapayım diyom feriha gibiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok merak ettim, hemen okumaya gidiyorum Deepcim, sen yazarsın da güzel olmaz mı<3 :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...