12 Aralık 2022 Pazartesi

Zindan Adası - Dennis Lehane

 


Yönetmenliğini Martin Scorsese'in yaptığı ve başrolde Leonardo Di Caprio'nun oynadığı 2010 yapımı Shutter Island (aslında pek de şen şatır bir ada değil:)) filmini izleyip çok sevmiştim. Geçenlerde -artık alışkanlık haline getirdiğim gibi:))- yine "Sessiz Hasta'ya benzer kitaplar" araması yaparken bu kitaba rastladım, bulması zor, Nadirkitap'ta uçuk fiyatlara satılıyor, bula bula tesadüfen Trendyol'un Dolap uygulamasıında çok uygun fiyata buldum...

Yazarımız 1965 Amerika doğumlu, kendisi aynı zamanda Gizemli Nehir, Kızımı Kurtarın gibi eserlerin de yazarı.

Artemis Yayınları'ndan 2010 yılında çıkan 355 sayfalık kitabı Mehmet Karaosmanoğlu çevirmiş. Kitap "Uğultulu Tepeler atmosferinde geçen psikolojik bir gerilim, şiddet ve şeytanın romanı" olarak lanse ediliyor. Yıl 1954, kahramanız Teddy Daniels bir FBI çalışanı, Zindan Adası'na görevli olarak geliyor; görevi adadaki Ashecliffe Akıl Hastanesi'nden kaçan Rachel Solando isimli hastayı bulmak. Ancak bu görev hem hastanedekilerin pek de işbirliğine yanaşmayan tutumları ve şiddetli fırtına nedeniyle kolay değil. Ayrıca Komiser Daniels'in kendi sorunları işleri daha karmaşık hale getiriyor...

Kitap oldukça güzeldi, son çok hüzünlüydü, filmin çok başarılı bir uyarlama olduğunu da söyleyeyim... Keyifli okumalar...


28 yorum:

  1. Ay ben bu filmi izlemiş ve fakat sonunda aaa ne oldu şimdi ya diye kalmıştım. :D O zamanki aklım mı yetmedi acep? Kitabı mı okusam napsam ya. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de filmin sonunu hiç hatırlamıyordum hiç yer etmemiş nedense:) , kitabı tavsiye ederim gerçekten güzel, keyifli okumalar:)

      Sil
  2. Yıllar önce filmini izlemiştim ve çok sevmiştim:))) Kitabı olduğunu bilmiyordum, şimdi yazınızdan öğrendim:)
    Nadir Kitap'ta bazı kitapları ikinci el olmasına rağmen çok uçuk fiyatlara satıyorlar maalesef. Ben de 22/11/63 kitabını arıyorum uygun fiyata:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nadir kitap'ta bazı fiyatlandırmaları anlamak mümkün değil:)) arada farklı yerlere bakmak gerek dolap, let go vs gibi, keyifli okumalar:)

      Sil
  3. Uygun fiyata bulman iyi olmuş. Konusu hoşuma gitti, kitap aklımda olsun. Paylaşım için teşekkürler Erencim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceğini düşünüyorum Duygu'cum yorumun için teşekkür ederim sevgiler:)

      Sil
  4. Bazı kitaplar gerçekten abartı fiyatlara satılıyor, okuma hevesi kalmıyor insanda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle maalesef...teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  5. Kısa bir süre önce filmini izledik eşimle. Pek çok şey karanlık kalmıştı kafamızda. Daha sonra yorumları okuduk ve eşimle tartıştık. Nihayet sonunda anladık. Film enteresan. Yorumları önceden okuyup izlemek gerekiyor aslında. Genel olarak filmi anlayabilmek için ikinci kez izlenmesi gerektiği öneriliyor. Aksi takdirde gerçekle hayal birbirine karıştırılabiliyor ve hangisi gerçek hangisi hayal anlamakta zorlanıyor insan. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğiniz gibi, ben kitabı okuduktan sonra anladım, filmi bir kaç kez izlediğim halde sonunu hiç oturtamamıştım. Bu arada kitap gerçekten güzel, rastlarsanız tavsiye ederim, keyifli okumalar:)

      Sil
  6. Kitabı bulabilir miyim bilmiyorum ama filmi not aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film tam bir klasik, iyi seyirler dilerim:)

      Sil
  7. Güzel bir içerik olmuş hocam kolay gelsin

    YanıtlaSil
  8. Kitaptan haberim yoktu, filmi izlemişimdir herhalde diye düşünüyorum:)) ama konu da hiç tanıdık gelmiyor, sonuç bilmiyorum çıkıyor:)) Kitabı bulursam okuyayım diye not alıyorum, elinize sağlık Eren Hanım, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Hanım filmi çok severim bir kaç defa izledim ama bende de sonu hiç yer etmemiş, kitap gerçekten güzel, bulursanız kaçırmayın, yorumunuza teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  9. şen shutter süper espri çok komiiik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Deepcim, seviyorum kelime oyunlarını:)

      Sil
  10. Yorumum kendi kendine kayboldu bunun üzünütüsüyle birlikte :(( güzel bir film

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet benim de çok sevdiğim filmlerden, teşekkür ederim yorumunuza:)

      Sil
  11. bu filmi izlemeliyim sanırım :D keyifli okumaların olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçmaz Eylem'cim bayağı başarılı, iyi seyirler sevgiler:)

      Sil
  12. Filmini pek beğenirim, kitapla arasında ciddi farklılıklar var mı? Kimi zaman filmler kitabın önüne çıkabiliyor. Ancak kitabının olduğunu bilmek iyi oldu, ben de araştırayım bakayım dolap'a:) Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoo neredeyse birebir uyarlanmış, ama nedense sonu bende hiç yer etmemiş, kitabı okuyunca sonu oturdu, tavsiye ederim Süleyman Bey, rastlarsanız kaçırmayın, keyifli okumalar:)

      Sil
  13. filmi beğenmiştim, kitabı da okunur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeldi gerçekten Bahar'cım, yorumuna teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  14. Yazar sinemayı bayağı beslemiş desene. Dolap'ta uygun fiyatlı kitaplar bulunuyor bazen. İkinci el kitap arıyorsan oraya da bakmanı öneririm. Nadir Kitap'tan daha ucuz geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şule'cim sinemayı beslemiş:) Evet tesadüfen keşfettim dolabı, artık aradığım kitap olunca ilk oraya bakacağım:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...