1 Ocak 2023 Pazar

Paris'te Aşk - Stephanie Perkins

 


Kitabımız Arunas Yayıncılık'tan 2012'de çıkmış, 320 sayfa ve çevirisini Burcu Çelik yapmış. Kitabın orijinal ismi "Anna and French Kiss" ve bir serinin ilk kitabı. Yabancı Yayınları aşağıda gördüğünüz şahane ciltlerle bu kitabı (Anna ve Fransız Öpücüğü ismi ile) ve serinin diğer iki kitabını 2019 yılında bastı.

Gelelim kitabımızın konusuna, Anna lisenin son senesini okumak üzere ünlü bir yazar olan babası tarafından Paris'teki Amerikan Lisesi'ne gönderilir. İlk defa ailesinden ayrı kalacak olan 17 yaşındaki Anna için bu çok üzücü olmuştur, çünkü çok sevgili arkadaşı Brigette ve yeni yeni flörtleştiği yakışıklı Toph'tan ayrılmak çok zordur. Gittiği okul ne kadar etkileyici olsa da, yurtlar, yemekhane ne kadar lüks olursa olsun, Paris'in güzellikleri ne kadar baş döndürücü olsa da Anna'nın gözüne her şey kötü görünmektedir. Ta ki, Anna sınıf arkadaşı Meredit ve onun arkadaş grubuyla tanışana kadar, ya da daha doğrusu yakışıklı ve sevimli St. Clair ile tanışına kadar... St. Clair'den etkilenmemek mümkün değildir ancak kendisi uzun zamandır artık bir üniversite öğrencisi olan Ellie ile çıkmaktadır. Anna kendisini kaptırmamaya çalışır, hem zaten onun da hayatında Toph vardır... Ama olaylar hiç de onların beklediği gibi gitmez... Anna ve St. Clair'in kaderinde aşk var mı sizce??

Çok tatlı bir lise aşk kitabıydı, sevimli flörtleşmeler, yanlış anlamalar falan filan... Öncelikle Anna karakterini çok sevdim, oldukça gerçekçiydi; korkuları, zayıf yönleri, duygularını yaşayışı; yazar çok başarılı. Kitabın sonu da çok tatlıydı, ayrıca serinin son kitabında çiftimizin ve bu kitapta temeli atılmış başka bir çiftin yer alması hoşuma gitti, hemen nadirkitap'tan diğer iki kitabı da sipariş ettim..:)
Keyifli okumalar dilerim:)





8 yorum:

  1. Anna, Isla ve Lola isimler çok hoşuma gitti:)) arada aşk romanları okuyorum ama şu sıra nedense hiç ilgimi çekmiyor, başka zamana artık. Keyifli okumalar Eren Hanım, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır okuduğum en tatlı aşk romanıydı Gül Hanım, tam bir lise aşkı, okumak isteyeceğiniz zaman için tavsiye ederim:)) sevgiler:)

      Sil
  2. Bu seriyi okudum. Bence çok keyifli, eğlenceli bir seri. Senin de seveceğine eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şule'cim ikinci kitaptayım şu an, ilkini daha çok sevmiştim ama, üçüncüden umutluyum:))

      Sil
  3. Bende kitabın bu versiyonunu okumuştum daha önce, bu kitaplardan birinin önsözünde yazan yazarın notu beni çok etkilemişti. Kapanışta yazan da olabilir emin dğeilim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa bakayım ne yazmış merak ettim:) teşekkür ederim yorumuna:)

      Sil
  4. hoşmuş bakarım :) french kiss filmi vardı acaba bu mu ki :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...