6 Temmuz 2024 Cumartesi

Hizmetçi - Freida McFadden

 



Mayıs ayında yaptığımız tatlı Ankara buluşmasında canım Balkabağı Perisi'ni n bana hediye ettiği kitaplardan biri, canım benim o kadar düşünceli ki, benim onun bloguna yaptığım yorumlardan hangi kitapları beğendiğime dikkat ederek ona göre seçmiş kitapları. Ben de bu kitabı çok merak ettiğimi yazmıştım. Gerçekten de inanılmaz sürükleyici bir kitap. Ben Colleen Hoover'ın Verity'sine benzettim. İki kitabın da goodreads puanı 4,3.

Amerika'da 2022'de çıkan Hizmetçi'nin devam kitapları da varmış; 2023'de Hizmetçinin Sırrı (4,25) ve 2024'te Hizmetçi İzliyor (3,95) yayınlanmış.

Yazarımız Freida McFadden beyin hasarları üzerine uzman bir Harward mezunu doktor. Doğum yılına ulaşamadım ama çok genç görünüyor fotoğrafında, yine de şimdiye kadar 2014'ten beri 21 roman yazmış, 40'lı yaşlarında olduğunu tahmin ediyorum.

Olimpos Yayınları'ndan çıkan kitabımız 350 sayfa. Yazarın dilimize çevrilmiş olan diğer kitapları Hizmetçinin Sırrı ve Sakın Yalan Söyleme de aynı yayın evinden çıkmış. Çeviriyi Zehra Uzun yapmış.

Kahramanımız 27 yaşındaki Millie, 10 yıl kaldığı cezavinden yeni şartlı tahliye olmuş, ailesiyle ilişkisi kopmuş ve kirasını ödeyemediği dairesinden atıldığından beri arabasında yatan talihsiz bir kadındır. Long Island'daki çok lüks bir eve yardımcılık işine başvurmak üzere gittiğinde oldukça umutsuzdur. Otuzlarının ortasındaki Nina Winchester bakımlı, hoş ama biraz dengesiz bir kadına abenzese de Millie'nin bu işe çok ihtiyacı vardır. İşe alındığında çok şaşırır ve sevinir. Tavan arasında kutu gibi bir yerde kalmak, küçük kız Cece'nin şımarıklıklarını çekmek ve hatta Nina'nın psikopatlıklarına maruz kalmak bile Millie'yi yıldırmaz.  Bir de Nina'nın kocası Andrew'in çekiciliği ve Millie'ye karşı gösterdiği yakınlık ona teselli olmaktadır. Ancak yakışıklı bahçivan Enzo'nun uyarıları, Nina hakkındaki dedikodular onu korkutmaya başlar...

Daha fazla anlatıp sürprizbozan vermeyeyim ama kitap gerçekten çok sürükleyici ve ters köşelerle dolu:) Ben 2 günde bitirdim. Sevgili Balkabağı Perisi'ne bir kere daha teşekkür eder, keyifli okumalar dilerim:)






16 yorum:

  1. Arkadaşımız ne güzel düşünmüş. Kitap hediyeleri unutulmaz oluyor. Son zamanlarda bu kitabı çok görüyorum Erencim, merak uyandırıcı. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle Duygu'cum, kitap hediyeleri unutulmaz, bu kitap da şahane bir seçim olmuş:)

      Sil
  2. Canım benimm beğenmene aşırı mutlu oldum, tatlı sözlerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim😊 Çok keyifli okuyup bir günde bitirmiştim, devam kitabını da aldım, tekrar baştan okuyacağım. Yazar mükemmel yazmış, gerilimi çok fazla hissediyorsun, psikolojik gerilim en sevdiğim türlerden biri😊 Ters köşe bir kitap, karakterleri çok sevmiştim ben de😊
    Tatlı sevgiler😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, ben de psikolojik gerilim türünü çok seviyorum, yazar çok iyi, devam kitabını sevecek misin bakalım, yorumunu merakla bekliyorum:) Tekrar çok teşekkür ederim, çok sevgiler:)

      Sil
  3. Yazar çok iyiymiş hem uzman doktor hem de 21 kitap, şapka çıkarıyorum:) Konusu da ilginç görünüyor aklımda bulunsun. Nice nice buluşmalarınız olsun Eren Hanım keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir doktorun aynı zamanda bu kadar üretken bir yazar olması gerçekten etkileyici:) güzel yorumunuza çok teşekkür ederim Gül Hanım, keyifli okumalar dilerim, sevgiler:)

      Sil
  4. Yazlık bir kitaba benziyor:) Aldım listeme. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kolay okunan sürükleyici bir kitap, keyifli okumalar:)

      Sil
  5. bu romanı ben de çok sevdim ve devamı da çıktı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet öyleymiş, güzel bir seri Deepcim:)

      Sil
  6. çok merak ettiklerimden, hediye kitapların yeri bir başka oluyor:) emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel kitaptı Bahar'cım, yorumuna teşekkür ederim, keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  7. Balkabağı Perisi öyledir bana da çok güzel kitaplar hediye etmişti sağ olsun :)
    Bu arada kitap oldukça ilgi çekici, tanıtım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olsun çok zarif, düşünceli bir arkadaşımız, tekrar çok teşekkür ederim, yorumunuza çok teşekkür ederim yorumunuza, sevgiler:)

      Sil
  8. Okumalar kaldı galiba? :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...